Phoenix Contact
All Electric Society

A fenntartható új világ jövőképe: All Electric Society 

Középiskolai pályázat

Üdvözlünk minden kedves Diákot és Felkészítő tanárt! Köszönjük, hogy részt vesztek a Phoenix Contact All Electric Society pályázatán.
Az óra keretében sok mindent megtudhattatok a fenntartható energiagazdálkodásról, teszteljétek le tudásotokat! Töltsétek ki a lenti linken található kérdőívet (egy osztályból minimum 10 fő által, legalább 80%-os eredményességgel kitöltött online teszt a cél) és töltsétek fel az elkészített videót is a pályázaton való részvételhez.
A pályázat elbírálásakor minden résztvevő osztályt értesítünk 2023. november 30.-ig.

Ide pedig fel tudjátok tölteni a készített videót (minimum 2, maximum 4 perces videó file feltöltése avi, mpeg, mp4, flash, mov formátumok egyikében). A feltöltéssel továbbra is elfogadjátok a pályázati részvételi feltételeket, ahogy a részvételkor.

Pályázati kiírás

A FENNTARTHATÓ ÚJ VILÁG JÖVŐKÉPE: ALL ELECTRIC SOCIETY

PÁLYÁZAT a klímasemleges és fenntartható jövőt BIZTOSÍTÓ

ENERGIA FORRÁSOKRÓL ÉS ENERGIA RENDSZEREKRŐL

Nyerjen tudományos osztálykirándulás támogatást középiskolai osztálya részére egy hazai autógyár elektromos autó gyártó részlegébe akár 500 ezer forint összértékben!*

(*részletes leírás a „A pályázat díjazása” pontban)

A PHOENIX CONTACT Kereskedelmi Kft. pályázatot hirdet

középiskolások részére
a megújuló energiaforrások, a világ fenntartható és klímasemleges energiával történő ellátásának tanulmányozására, a téma osztályon belüli feldolgozására.

A FELADAT: A fenntarthatóság témakörben egy rendelkezésre bocsátott tematikus All Electric Society óra megtartása, teszt kitöltés az óra anyagából, valamint a diákok által rövid videós anyag/témába vágó vélemény/feldolgozás készítése.

Háttér: Az All Electric Society jövőképe egy olyan világot rajzol elénk, amelyben a megújuló forrásokból nyert energia a kívánt mennyiségben és megfizethetően áll mind a gazdasági szereplők, mind a lakosság rendelkezésre. A megújuló energia következetes termelése és felhasználása mellett a fenntartható jövő kulcsát jelenti az energiaszükséglet csökkentése a hatékonysági intézkedésekkel, valamint az intelligens, hálózatba kötött és egymással kommunikáló rendszerek létrehozása is. A megújuló módon termelt energia szükség szerinti felhasználása érdekében az energiát felhasználó szektorok összehangolásához nélkülözhetetlen villamosítási, hálózatba kötési és automatizálási megoldásokra és technológiákra van szükség.

Ennek jegyében a Phoenix Contact Kft. 2023 őszén pályázatot hirdet Magyarország területén működő középiskolák részére. A pályázat célja, felhívni a figyelmet a környezetszennyező energiaforrások kimerülésére, a megújuló energiák fontosságára, bővíteni a tanulók tudását a digitális, intelligens energiatároló és – cserélő rendszerekről.

Várjuk mindazon középiskolás osztályok jelentkezését, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy

1/ a rendelkezésre bocsátott tematikus All Electric Society órát megtartják

2/ az óra után a diákok által sikeresen kitöltik az óra anyagából álló tesztet, valamint

3/ önállóan elkészítenek egy rövid, a témáról szóló videót (2-4 perces, akár telefonnal készült), ami keretében bemutatják, hogy hogyan képzelik a jövő energiaforrásait, a földön a jövő energiagazdálkodását a tanórán közösen feldolgozott anyag tükrében, vagy milyen gondolatokat, véleményt és kérdéseket fogalmazott meg az óra témája bennük.

A tanóra megtartásához a pedagógus részére előzetesen a téma megértését segítő videót, részletes tanórai vázlatot, tanóra prezentációt küldünk.

A pályázaton sikeresen részt vevő osztályok közül két osztály egy egynapos buszos tanulmányi kiránduláshoz nyer iskolai támogatást „A Pályázat díjazása” pont alatt leírtak szerint.

Pályázati feltételek

Pályázók köre:

 • Magyarországon működő középiskolás osztályok.
 • Az osztály a regisztrációt követően megkapja az óra megtartáshoz szükséges anyagokat, a felkészítő tanár videókat és a cég által, középiskolai tanár segítséggel előre kidolgozott óravázlatot.
 • Egy osztály egy pályamunkával nevezhet.
 • Pályázatban érvénytelen pályamű: ami személyiségi jogokat sért, vagy amennyiben a pályamű nem önálló mű (másnak szerzői joga van rá) vagy amennyiben a pályaműben szereplő, valamint abban szerzői jogokkal rendelkező (pl. szövegíró, operatőr) valamennyi diák törvényes képviselője a regisztrációs honlapról letöltött nyilatkozatot nem írja alá és nem egyezik bele a GDPR nyilatkozatba.
 

A pályázat tárgya:

 • A megkapott óravázlat és segédanyagai által a diákok és a tanáruk a témát közösen feldolgozzák, akár a fenntarthatósági témakör jegyében.
 • A feldolgozását követően az osztályból minimum 10 fő által, legalább 80%-os eredményességgel kitöltött online tudásfelmérő tesztet teljesítenek, amelynek tartalmát a pedagógusnak átadott részletes óravázlat 100%-ban tartalmazza.
 • Pályázati anyagként még kérjük, hogy az All Electric Society téma közös feldolgozását követően a diákok egy videóban fogalmazzák meg, hogy számukra mit jelent, hogyan képzelik a jövő energiaforrásait, a földön a jövő energiagazdálkodását a tanórán közösen feldolgozott anyag tükrében, vagy milyen gondolatokat, véleményt és kérdéseket fogalmazott meg az óra témája bennük. A videó sima telefonnal is elkészíthető és összevágható, nem professzionális anyag kell legyen – formailag szabadon fogalmazható meg, önálló animáció, videós montázs, interjú stb. Mérete: minimum 2, maximum 4 perces videó file feltöltése avi, mpeg, mp4, flash, mov formátumok egyikében, kizárólag fekvő formátumban.
 • A kiválasztott és díjazott pályamunkákat a Phoenix Contact Kft. weboldalán, social media oldalain (Facebook, Instagram, Linkedin), valamint saját ügyfelei számára küldött hírlevélben, marketing kommunikációjában felhasználhatja.
 • A pályázatokban megjelenő esetleges személyes adatok kezelése érdekében a gyermekektől és szüleiktől adatkezelési hozzájárulást valamint nyertes pályázatok felhasználására vonatkozó hozzájárulást kérünk.  
 • Az említett hozzájárulások letölthetőek a regisztrációs honlapon (https://phoenixcontactevent.hu/aes_fenntarthatosag_regisztracio/). A hiánytalanul kitöltött nyilatkozatok elküldésének határideje a videó feltöltését követő 5 munkanap. A nyilatkozatokat az alábbi email címre várjuk: akallai@phoenixcontact.com. Ennek hiányában a pályázat érvénytelennek minősül.
 

A pályázat időzítése, a beküldési feltétételei:

 • A regisztráció 2023. augusztus 28-án indul és október 27-éig tart. Ezen időszak alatt a regisztráció bármikor lehetséges. A regisztrációra a https://phoenixcontactevent.hu/aes_fenntarthatosag_regisztracio/ oldalon keresztül van lehetőség, a regisztrációs űrlap kitöltése a pályázaton résztvevő osztály tanárának feladata.
 • A regisztrációt követően 3 munkanapon belül a megadott e-mail címre eljuttatjuk a téma megértését segítő videókat, részletes tanórai vázlatot, prezentációt.
 • A pályázó a regisztráció során elfogadja az adatkezeléshez szükséges hozzájáruló nyilatkozatot.
 • A pályázat kiírója fenntartja a jogot arra, hogy a pályázatra beérkező, kiválasztott és díjazásban részesülő pályamunkákat a későbbiekben a szerző feltüntetésével, külön díjazás nélkül részben vagy egészben felhasználja marketing célokra. Regisztrációra bármennyi osztálynak van lehetősége.
 • A pályázat tárgyát képező tesztek elvégzésének és a pályázati videó leadásának határideje 2023. november 15.
 • A pályázatra nevezési díj nincs.
 • A pályázati munkákat a kiíró által felkért céges bíráló bizottság fogja értékelni: az All Electric Society szellemiségét figyelembe vevő szakmai jelleg és eredetiség alapján.
 • A beérkezett, érvényesnek ítélt pályázatok közül az eredményhirdetés 2023. november 22-én történik, november 30-ig kiértesítjük a nyerteseket.
 • A nyerteseket a kiíró a megadott email címen értesíti.
 • Amennyiben a pályázattal kapcsolatban további információra van szüksége, keresse a PHOENIX CONTACT Kereskedelmi Kft-t megbízott munkatársát az alábbi elérhetőségek egyikén: Kállai Annamária –  email: akallai@phoenixcontact.com, Mobile: +36 20 494 8743
 

A pályázat díjazása: 

 • A pályázati feltételeket a megadott határidő lejáratáig, a kiírásnak megfelelően teljesítő osztályok pályázó tanárai közül, időrendi sorrendben az első 30 főt extra oktatói nyereménnyel (könyvutalvány) jutalmazzuk.
 • A határidőre beküldött, hiánytalan pályázati anyagok közül a kiíró két nyertes osztályt választ ki céges zsűri segítségével, amelyek az alábbi iskolai támogatásban részesülnek:
  • 1 napos, buszos kirándulás támogatása egy hazai autógyár elektromos autó gyártó részlegébe, ahol egy, a kiíró által szervezett, vezetett látogatáson vesz részt az osztály, pedagógus kísérettel együtt maximum 35 főig.
  • A busz bérlésének költségét a kiíró 400.000 Ft összegig támogatja, számla ellenében.
  • A látogatást követően egy előre lerendelt ebédmeghívás.
  • A nyeremény lehívási határideje 2024. június 15.
 • Az első 30 érvényes pályázati anyagot leadó osztály pedagógusa köszönetként 10.000 forint értékű könyvutalványban részesül.